Novair / Bra att veta / Efter resan / Kvarglömt ombord och skadat eller förlorat bagage

Kvarglömt ombord och skadat eller förlorat bagage

Kvarglömt ombord

Om vi finner kvarglömda artiklar ombord ser vi alltid till att ta hem dem till våra avreseflygplatser. Där lämnar vi sedan in den kvarglömda artikeln på respektive flygplats hittegodsavdelning.

Det är alltså hittegodsavdelning på din avreseflygplats du vänder dig till om du glömt något ombord:

Stockholm-Arlanda
Bagport hittegods, plan 1 terminal 5.
Förfrågan görs via www.bagport.se , välj hittegods/förlorat bagage. 

Göteborg-Landvetter
Sökning av förlorat gods kan göras via www.missingx.com, välj Göteborg Landvetter Airport. Vanligtvis registreras upphittat gods inom 24 timmar. 

Skadat och förlorat bagage

Skada eller förlust av bagaget måste anmälas omgående och personligen till flygbolagets representant på flygplatsen. Du får då en kopia på förlustregistreringen, en så kallad PIR-rapport. Om något skulle hända ditt bagage ersätts du i enlighet med flygbolagets gällande bestämmelser.

Vänligen notera att flygbolagens ersättning för förekommet eller skadat bagage är begränsat. Har du en reseförsäkring/hemförsäkring gäller den oftast även skadat och förkommet bagage. Hör efter med ditt försäkringsbolag.

Har du redan gjort en skadeanmälan för ditt skadade bagage och erhållit en PIR-rapport så hanterar vi ditt ärende här Novair Bagsupport.

Har du frågor om försenat bagage eller övriga frågor om förlust eller skada på ditt bagage så kontaktar du oss på [email protected]

Här hittar du information om våra bagageregler ombord på Novair.