Novair / Om Novair

Om Novair

Novair och miljö

Vi på Novair har arbetar ständigt med att minska vårt miljöavtryck.

Vi använder A321neo flygplan som är de mest moderna och bränslesnåla flygplanen som även möter de hårdaste kraven rörande flygbullercertifiering.

Internt inom Novair driver vi olika tekniska och operativa initiativ såsom viktminskning av flygplanen, implementering av ny navigationsteknik, frekventa motortvättar och de flygprocedurer piloterna nyttjar likt eco-driving, för att flyga med så låg miljöpåverkan som det bara går.

Novair deltar också i en rad olika samarbeten och forskningsprojekt på nationell och internationell nivå. I samarbete med flygplatser och flygtrafikledning arbetar vi för att modernisera den civila luftfarten, och på ett säkert och miljöeffektivt sätt möta dagens och framtidens utmaningar.

Om Företaget Novair

Novair grundades 1997 och är idag en del av Jet Nordic Group AS. Novair är flygleverantör till skandinaviska researrangörer och flyger till resmål vid Medelhavet, Kanarieöarna och Egypten. Novair har hela Skandinavien som sin hemmamarknad och våra största avreseorter är Stockholm och Göteborg i Sverige, Köpenhamn och Billund i Danmark, samt Oslo i Norge.


Hyr ett flygplan

Kundservice

Läs mer

Våra flygplan

Läs mer

Novair Education

Läs mer